fbpx
Skip links

Groene energie voor iedereen

Groene hosting

Bij ZeeuwsOnline nemen we onze verantwoordelijkheid binnen de internet- en ICT-sector serieus. We begrijpen en zien dat deze industrie aanzienlijk bijdraagt aan het wereldwijde stroomverbruik. Daarom gaan wij verder dan alleen groene hosting – we streven ernaar onze impact tot een minimum te beperken en we vertellen je graag hoe we dit doen

Alleen Groene Hosting voor een Groene Toekomst

Bij ZeeuwsOnline bieden we uitsluitend 100% groene hosting aan. Wat betekent dat precies? Jouw hostingpakket bevindt zich op servers in het Equinix AM6 datacenter in Amsterdam, waar 100% hernieuwbare energie wordt gebruikt. Dit datacenter zet zich in om al in 2030 klimaatneutraal te zijn, en we zijn er trots op deel uit te maken van deze duurzame beweging.

Lees meer

De technieken achter onze groene hosting

Moderne slimmen omgeving

Onze hostinginfrastructuur draait op moderne Hewlett Packard Gen10 servers, ontworpen met efficiënt energiegebruik in gedachten. Deze servers presteren aanzienlijk beter dan oudere modellen en worden geleverd door Hewlett Packard, een bedrijf dat hoog scoort op duurzaamheidsindicatoren volgens Greenpeace. Hewlett Packard heeft als doel om klimaatneutraal te zijn tegen 2040.

Restwarmte gebruiken als verwarming

Bij ZeeuwsOnline gaan we nog een stap verder in het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk. Momenteel werken we samen met het Equinix AM6 datacenter om restwarmte te leveren aan woningen en gebouwen in een deel van Overamstel in Amsterdam. Dit innovatieve project benut de restwarmte op een grootschalige manier als bron voor een collectief laagtemperatuur warmte- en koudenet. Lees meer

Alle sites voor die kozen voor groene hosting

Bekijk alle cases

Geverifieerd door The Green Web Foundation

Bij ZeeuwsOnline nemen we transparantie serieus. Onze inzet voor groene hosting is geverifieerd door The Green Web Foundation, een onafhankelijke organisatie die duurzaamheid in de digitale wereld bevordert.

Green Web Foundation verificatie

Kiest jij ook voor groen?

Offerte aanvragen