Betekenisvolle merken

varen op een sterke merkstrategie

Wij creëren merken die een positieve bijdrage leveren aan de omgeving. Wij geloven in merken als hét middel om mensen met elkaar en met hun omgeving te verbinden, mits gevormd en geleefd vanuit hun humane waarden en overtuigingen. Om zo de wereld een betere plek te maken.

Iedere dag houdt ons team van merkbouwers zich bezig met merkstrategie in de breedste zin van het woord. Door op een strategische manier naar merken te kijken, helpen wij jouw merk van betekenis te zijn. Zodat jullie weer vol vertrouwen en betekenis de toekomst tegemoet kunnen. En zo maken wij de wereld iedere dag weer een beetje mooier.

Wat is merkstrategie?

Simpel gezegd is je merkstrategie de koers die jouw merk vaart richting zoveel mogelijk positieve impact. Hoe scherper die koers en hoe effectiever je daaraan bouwt, hoe korter de weg naar een sterk, solide merk. Daarom vereist een goede merkstrategie hele scherpe keuzes. Alle onderdelen in je werk moeten precies goed op elkaar afgestemd zijn. Kloppend tot in detail.

Het doel van merkstrategie is de juiste plek claimen in het hoofd en het hart van mensen. Niet zomaar een unieke plek – een relevante, onvervangbare plek. Je wilt als merk tenslotte niet alleen zélf je kernwaarden maximaal leven, maar deze ook delen met een groep mensen met dezelfde waarden en overtuigingen. En daarmee écht diepere verbinding maken, merkambassadeurs creëren en je impact zoveel mogelijk vergroten.

Hoe kom je tot een goede merkstrategie?

Voor ZeeuwsOnline bestaat merkstrategie uit drie onderdelen. Wij geloven dat een betekenisvol merk start bij een sterke merkidentiteit waarmee mensen zich kunnen identificeren en willen verbinden. De merkidentiteit beschrijft wie je bent, wat je drijft en wat je betekent voor anderen. Na het duidelijk definiëren van de merkidentiteit zorgen we er in de volgende fase voor dat dit goed tot uiting komt. Daarin creëren we het merkconcept: de manier waarop de merkidentiteit zich manifesteert in de wereld. Ten slotte creëren we samen een rijke merkbeleving. Die bestaat uit de visuele en tekstuele vertaling van het merkconcept.

Merkstrategie is niet een statisch, in beton gegoten plan dat je in één keer opzet en uitvoert. Het is een continu proces. De wereld verandert ten slotte continu en ook je merk evolueert door de stappen die je zet. Daarom is het ook belangrijk om je merk(strategie) te bewaken en eens in de zoveel tijd te evalueren.

Waarom is een goede merkstrategie zo belangrijk?

Een merkstrategie is belangrijk voor elk merk, omdat het de essentiële basis vormt van álles dat je doet. Het maakt duidelijk waar je naartoe werkt en hoe alle onderdelen van je merk zich tot elkaar verhouden om maximale impact te hebben. Een goede merkstrategie geeft houvast voor (internal) branding en marketing en zorgt voor een gevoel van eenheid en voor herkenbaarheid waarmee de klantloyaliteit groter wordt. Merkstrategie is altijd de basis voor een sterk, betekenisvol merk.

Onze aanpak

Wij hebben een methode ontwikkeld om sterke, betekenisvolle merken te bouwen: merken die een positieve impact willen maken op hun (in)directe omgeving en zich bewust zijn van hun verbindende rol voor de samenleving.

Merkstrategie als basis

voor een sterk merk

Want echte merken weten heel goed waar ze mee bezig zijn en maken scherpe keuzes in alles wat ze doen. Bewust het ene wel en het andere niet. En dat doen ze niet zomaar. Er zit een vlijmscherpe merkstrategie achter, die toewerkt naar een duidelijk doel. Maar wat is dat eigenlijk? Wat maakt een goede merkstrategie? En hoe pakken wij dat aan? Wij leggen het je graag uit. Alles over merkstrategie!

Concreet bestaat uit ons werk uit het creëren van de merkidentiteit, het merkconcept en de merkbeleving van merken en ervoor zorgen dat deze met elkaar in balans zijn. Zo zorgen we dat wat jij geeft, waar jouw merk voor staat, wordt ervaren in alles wat je doet. Je merk als totaalbeleving. Van merkwaarden tot merkpositionering. Van merkbelofte tot merkverhaal.

Laten we samen werken aan jouw project!

Enthousiast geworden over wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel, mail of app ons!