Brochures & catalogi

bedrukken

Kies uit brochures met spiraalbinding (wire-o), ringogen en nietjes of kies voor brochures met lijmbinding.

De keuze voor een brochurebinding lijkt op het eerste oog niet makkelijk. Bindingen hebben positieve en negatieve effecten op de duurzaamheid en stevigheid van een brochure. Daarom willen wij jou van dienst zijn.

Brochures drukken

met nietjes

Het nieten resp. terugsteekhechting is een typisch bindwijze voor magazines, als ook image- en reclamebrochures. De gesneden drukvellen worden in het midden gevouwen en op de vouwlijn worden van buitenaf twee metalen nietjes erdoorheen geprikt.
Dit proces wordt ook aangeduid als zadelsteek.

Grote illustraties over twee pagina’s komen bij deze binding bijzonder tot hun recht, omdat er geen beelduitsnede verloren gaat.

Brochures met nieten kunnen, afhankelijk van het eindformaat en de hoogte van de oplage, vanaf 8 tot maximaal 100 pagina’s na aftrek van de omslag worden besteld.

Brochures

met softcover-lijmbinding

Brochures met een lijmbinding en een softcover-omslag zijn bijvoorbeeld geschikt voor catalogi, jaarverslagen en vakbladen. Nadat de pagina’s gedrukt zijn (gestaffelde oplagen van 40 tot 400 pagina’s) maken onze experts op de afdeling Nabewerking de stevige PUR-lijmbinding met de sterke Polyurethan-lijmstof die de bladzijdes langdurig bij elkaar houdt. Lijmresten zijn bij het omslaan van de pagina’s niet zichtbaar.

Brochures drukken

met Wire-o-binding

Brochures met Wire-o-binding, ook bekend als spiraalbinding, produceren wij in kleine oplagen tot 96 pagina’s en bij grote oplagen tot 100 bladzijdes. Beschermende omslagen met andere gramsgewichten als de inhoudspagina’s zijn zoals bij de andere bindingen zonder problemen mogelijk.

Spiraalbindingen worden vaak gebruikt voor menu- en drankenkaarten. Zij zijn het meest geschikt voor handouts van presentaties, schrijfblokken of voor het invullen van voorbedrukte seminarformulieren. Gebruik ons 100 g/m² offsetpapier of 120 g/m² Premium offsetpapier voor een optimale dubbelzijdige bedrukking en beschrijving.

Wire-o-bindingen hebben het voordeel, dat ze op tafels juist oplichten en zoals notitieblokken zeer prettig te beschrijven zijn. Bladzijdes zijn soepel om te slaan en het liggedrag is prettig, net zoals bij hechting met nietjes. Pagina’s kunnen niet terugspringen en de gebruiker kan de de laatst bekeken pagina opengeslagen houden.

Een omslag van 300 g/m² verhoogt zeker de stabiliteit van brochures met spiraalbinding. In combinatie met een speciale afwerking zoals de matte UV-lak of Soft Touch-laminering biedt je jouw brochures een betere weerstand tegen afscheuren, vocht en krassen. Het zachte oppervlak is bovendien stroef en geeft kleuren een contrastrijk effect.

Brochures

met oognieten

De hechtmethode met oogniet is bijzonder geschikt voor schoolmateriaal, regelmatige bedrijfsberichten of voor magazines om te verzamelen. Ze kunnen eenvoudig in ringbanden of mappen opgeslagen of gearchiveerd worden. De binding is vergelijkbaar met de nietmethode: de gedrukte dubbele zijdes worden naar keuze per 2 of 4 bladzijdes samengebonden, waarbij de hechtnietjes nog een stabiel draadoog hebben.

Op zoek naar een andere soort product?

Heb jij een communicatievraagstuk en kom je er niet uit?
ZeeuwsOnline kan jou helpen met ieder vraagstuk voor online, offline, drukwerk, video etc.

Neem altijd even vrijblijvend contact met ons op!